Input:

Različni vidiki napotitev

25.10.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

2019.21.2.2 Različni vidiki napotitev

Irena Kamenščak, univ. dipl. prav.

Slovensko IT podjetje pošlje nekaj svojih zaposlenih štirikrat na leto v Avstrijo, da pri avstrijskem naročniku nekaj dni opravljajo projekt. Ali so v tem primeru napoteni delavci?

Čas trajanja napotitve ni element, ki bi bil pomemben pri presoji ali gre za napotitev ali za službeno pot. Pomembne so naslednje okoliščine:

  • - Kakšna je vrsta dela, ki se opravlja? Glede na vaše vprašanje bi sama zaključila, da gre za izvajanje registrirane dejavnosti delodajalca, kar je element napotitve.
  • - Kdo je končni uporabnik storitve? Iz vprašanja je razvidno, da je to vaša stranka v Avstriji. Tudi to je element napotitve.
  • - Kako je s plačilom za opravljeno delo? Če slovenski delodajalec za to delo v Avstriji pričakuje/prejme plačilo (posredno ali direktno), potem je to element napotitve. Šteje se, da gre za plačilo tudi, če imate sklenjeno pogodbo v okviru katere (rednih pogodbenih, npr. mesečnih fee-jev) ste dolžni npr. enkrat letno izvesti določena dela na sedežu naročnika in za to ne prejmete

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih